top of page

Izleti po Mađarskoj

Estergon.jpg

Lepim plavim Dunavom

Posetite Estergom, Višegrad i Sentandreju, tri predivna istorijska naselja na samom Dunavu. Uživajte u prelepim znamenitostima i upoznajte mađarsku istoriju uz „Plavi Dunav“. U povratku se prepustite talasima Dunava.

8-9 sati

balaton 2.jpg

Herend i
jezero Balaton

Posetite čuvenu fabriku porcelana Herend i saznajte njenu istoriji. Obiđite i istražite jezero Balaton i okolinu sa nama. Uživajte u pogledu koji van pruža simpatično mesto Tihanj. Prošetajte se poznatim šetalištem Balatonfireda koji je najposećenije mesto tokom letnje sezone.

9-10 sati

cbe0082e7bfd1480fadfc6e8536122ae.jpg

Čarobna Mađarska

Čarobna kombinacija: prvo ćemo istražiti palatu Gödöllő (Gedele), bivšu letnu rezidenciju kraljice Elizabete i Franje Josipa, a zatim uživajti u vožnji kočijom sa tradicionalnom konjskom predstavom sa elementima koji oduzimaju dah.

4 sata

puszta2.jpg

Mađarska ravnica

Provedite nezaboravan dan u mađarskoj pusti. Posetite grad Kečkemet sa klasičnim primerima mađarske secesije. Uživajte u spektakularnoj predstavi konja, vožnji fijakerom  na ravnici, i u bogatom tradicionalnom ručku uz vesele zvuke mađarske narodne muzike.

8 sati

30-szentendre_gyujtooldalikep.jpg

Putem naših predaka

Upznajte Sentandreju, prelepo umetničko naselje u Dunavskom zavoju, koje je veoma značajno i za srpsku istoriju. Prošetajte kaldrmom u uskim uličicama i isprobajte mađarski specijalitet, takozvani "lángos". Uživajte u jednosatnoj vožnji brodom od Sentandreje do Budimpešte.

4 sata

Eger.jpg

Poseta Egeru,
gradu vina

Provedite ugodan dan u Egeru. Prošetajte istorijskim centrom grada i popnite se na tvrđavu sa koje imate pogled na ceo Eger. Posetite neke od vinskih podruma, uživajte u predivnom mirisu grožđa i naučite tajne proizvodnje vina u ovom regionu. Obavezno probaj domaće vino zvano Bikova krv (Egri Bikaver).

7-8 sati

bottom of page